Herkulliset matcha pullat

                                       
                               





Rakastan vihreää teetä, se on mielestäni hyvää kylmänä sekä kuumana.
Leivoin pullaa kotona  ja jostain kumpusi mieleeni ajatus kokeilla tätä rakastamaani makua myös pullaan.
Harmikseni en tänä vuonna ehtinyt Roihuvuoren Hanamiin eli perinteiseen japanilaiseen kirsikankukka juhlaan, brunssi-korissa olisi ehdottomasti ollut mukana näitä pullia.

Matcha pullista saat helposti vegaaniseen ruokavalioon soveltuvan korvaamalla voin kookosöljyyn/kasvisrasvaan sekä valitsemalla vegaanisen vaniljakreemin.
Yläkuvassa matcha-jauhetta on runsaammin kuin ohjeessa, suosittelen kokeilemaan mikä on itselle sopiva määrä. Minulle nämä maistuvat.

Pullataikina:

2,5dl kylmää vettä
7,5dl vehnäjauhoja
30g hiiva
1tl suola
2rkl kardemumma
90g voita/kookosöljyä/margariinia
1dl sokeria

Täyte:

2dl vettä
1dl vaniljakreemijauhoa
1rkl Forsman matchateejauhetta

Päälle:

0,3dl vettä
3dl tomusokeria
1tl Forsman matcha-jauhetta

Laita kaikki pullataikinan raaka-aineet yleiskoneeseen, valitse vaivaamiseen taikinakoukku ja vaivaa taikina kimmoisaksi, siihen menee noin 10min. Aloita ensin pienemmällä nopeudella ja lisää sitä muutaman minuutin jälkeen. Vaihtoehtoisesti alusta taikina käsin. Taikina ei tarvitse välilepoa.

 Tee täyte. Laita vesi astian pohjalle ja lisää vaniljakreemijauhe sekä matchajauhe ( laita jauhetta vähemmän jos pidät miedommasta mausta). Tarkista maku ja koostumus. Kreemi saa olla melko paksua jotta on helpommin käsiteltävää.


Kaulitse taikinasta 22cmx60cm mittainen matto. Levitä koko alueelle vaniljaceme-matcha massa ja kääri rullalle. Jaa rulla saman kokoisiin paloihin, käännä pääty pohjalle. Kohotan lämpimässä paikassa.
Voit voidella halutessasi pullat munalla mutta täysin kananmunattomia pullia saat jättämällä tämän tekemättä. Silloin pinta ei ruskistu yhtä hyvin.
Paista 200 ̊c n.10min/ kunnes pullat ovat kypsiä.

Valmista kuorrutus. Sekoita kaikki aineet keskenään haarukalla. Maista ja lisää matcha-jauhetta jos haluat voimakkaamman maun ja värin.
Valuta lämpimien pullien päälle tomusokeri-matcha seos haarukalla valuttaen. Kuorrutus leviää kauniisti ja sulaa osittain.

Lisää paljon leipomiani leipiä ja pullia löytyy Instagram:sta #Baker_Rednakit
 

Kommentit

Suositut tekstit