Hapanjuuri Ciabatta (paranneltu versio)



Sain yhteydenoton tekemästäni Ciabatta ohjeesta ja huomasin että olen aika paljon muuttanut ohjetta viimeisen kerran  jälkeen ja ajattelin että voisin tämän uuden jakaa ihan omana postauksena.


Teknisesti tämän voi tehdä samalla tapaa kuin edellisenkin, isoin muutos on hapanjuuren määrässä.
Erilaiset taikinakoneet vaativat omat pyöritysohjeet, siksi nämä ovat viitteellisiä.
Vanhaan postaukseen linkki löytyy tästä:
vanha ciabatta ohje


Uusittu ohje:

200g aktiivista hapanjuurta
450g vehnäjauhoja
100g mannasuurimoita/polenta
375g kylmää vettä
15g suolaa
50g öljyä

Taikinan teon loppuvaiheessa voi lisätä vielä vettä jos taikina tuntuu liian kovalta.
Olen tehnyt tätä myös niin että annan valmiin taikinan levätä öljyllä voidellussa laatikossa yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä nostanut huoneenlämpöön ja antanut lämmetä ja nousta. Kun taikina on selkeästi lämmennyt ja kohonnut olen kaatanut jauhotetulle pöydälle ja leikannut haluamani kokoisiksi palasiksi.

Kommentit

Suositut tekstit