Ciabatta leipä ilman hiivaa juustolla ja oliivilla




Sain uuden vehnäjuuren toimimaan ja siitä intoutuneena kehittelin uuden reseptin hiivattomaan leipään.




Ohje oman juuren tekemiseen löytyy tästä:
https://bakeranu.blogspot.com/2018/06/oman-juuren-teko.html

 Kokemusta on ammatin kautta sekä kotileipurina aiheesta pitkältä ajalta.
Osallistun mielellään ongelmien ratkomiseen.

Ciabatta ohje ei sisällä montaa raaka-ainetta ja lopulta tekeminenkin on kohtalaisen helppoa. Taikina on melko löysää ja tottumattomalle voi tarttua taikinaa sormiin. Ketään se ei kuitenkaan haittaa ja maku kotona leipomisessa on ulkonäköä tärkeämpi tekijä. Rohkeasti kokeilemaan!



Meidän suosikiksi näistä osoittautui oliivi-juusto versio, makumuisto ihanaan pieneen leipomoon Italiaan 😋

Olen kehitellyt paremmin toimivan ohjeen ja julkaisin sen omana postauksena.
uuteen löydät helposti tien tästä:
https://bakeranu.blogspot.com/2020/01/hapanjuuri-ciabatta-paranneltu-versio.html

Tarvitset:
400g  aktiivista vehnäjuurta
550g vehnäjauhoja
330g vettä
10g suolaa
40g oliiviöljyä
Päälle: Oliiveja, juustoraastetta

Laita juuri, vehnäjauho ja vesi yleiskoneen kulhoon. Sekoita taikinakokulla hitaalla nopeudella 10min.
Lisää oliiviöljyä ja jatka vaivaamista hiukan nopeammalla 3min.
Laita suola ja jatka sekoittamista ainakin 2min tai kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.




Anna levätä 4 tuntia mielellään tasapohjaisessa öljytyssä muoviastiassa, voit taitella taikinan puolivälissä. Minulle kuitenkin tuli menoa ja taikina lepäsi 4 tuntia ilman kääntelyä. Hyvää silti tuli.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leikkaa rappaa apuna käyttäen kolme suorakaiteen muotoista palaa. Raappa on muovinen leipurin apuväline joka ei vahingoita pöytää. Homma onnistuu myös veitsellä mutta on haastavampaa.





 Nosta palat pellille. Voit varovasti venyttää taikinaa pituus suunnassa.




Laita halutessasi kivettömiä oliiveja sekä juustoa leipien päälle.





Laita 230 asteiseksi esilämmitettyyn uuniin. Laske lämpöä 200 ja laita kylmää vettä uunin pohjalle.
Paista ensin 20min ja avaa uuniluukku päästääksesi höyryt pois uunista.
Jatka paistamista vielä noin 5-10min.














Kommentit

Suositut tekstit