Teellä maustettu Omenajuustokakku




  

Tuoksu meidän keittiössä on huumaava. Omenankukkien aikaan rupesi mieli tekemän raikasta omenajuustokakkua.

Tähän juustokakkuun voi laittaa teepannun pohjalle jääneet teet, matcha-jauhetta tai käyttää tee-pussia.  Lempiteestä saa ihastuttavan miedon aromin omenoiden seuraksi. Minä käytin matchaa josta tulee maun lisäksi myös vihreää väriä.


Tarvitset pohjaan:
140g keksejä (digestive, kaura tms.)
50g voita

200g tuorejuustoa
180g (2dl purkki) kuohukermaa
70g sokeria
2 munaa
1/2 sitruunan kuori
6+3g (2+1tl) maissitärkkelystä (maizena)

Murskaa keksit. Minä laitan vahvaan pussiin ja kaulin.
Sulata voi ja lisää keksit. 
Painele vuoan pohjaan tiiviiksi ja paista 160˚c 15min. 
Jäähdytä



Vatkaa kerma pehmeäiiksi vaahdoksi.

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri pehmeäksi, lisää munat yksitellen. 
Lisää sitruunan kuori ja maissitärkkelys.
Sekoita massat keskenään.

Paista 170˚c 20 min, jätä uuniin kypsymään jälkilämmölle













Tee omenat

3 omenaa ohuina siivuina
200g sokeria
300g vettä/valmista teetä
Vaihtoehtoisesti 1pussi teetä tai  1 runsas tl matcha-jauhetta

Kuumenna kiehuvaksi vesi,sokeri ja tee
Lisää omenat ja keitä seosta noin 5min

Ota omenat siirapista jäähtymään









Tee pienestä tilkasta vettä ja maissijauhosta nestesuurus. Lisää kiehuvaan nesteeseen ohuena nauhana, keitä sekoitellen kunnes sakenee. Anna jäähtyä.
Asettele omenaviipaleet uunissa  jäähtyneen kakun päälle.
Lisää siirappi.
Laita jääkaappiin vielä vähintään 2 tunniksi.



Kommentit

Suositut tekstit