Gourmet hot dog kotona leivotuilla sämpylöillä




Päätin viedä hodarit uudelle levelille.
Helppoa, nopeaa, täyttävää, näyttävää ja herkullista. Jokainen voi itse kasata oman maun mukaisen annoksen ja isäntäväellä on enemmän aikaa seurustella vieraiden kanssa.
Aivan mahtavaa vaihtelua kesän illanistujaisiin!

Sämpylät voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja juhlapäivänä ottaa sulamaa. Meillä on tykätty Krakovan makkarasta hod dogin välissä, tietysti mikä tahansa kelpaa kun ottaa huomioon ettei ole liian paksu makkara/nakki sämpylän väliin.  Kastikkeet kuten ketsupin,sinapin,hampurilaiskastikkeen, majoneesin, bbq-kastikkeen, coeslaw salaatin, maustekurkkusalaatin ja kuivatun sipulin saa kiireisin suoraan kaupasta. 

Sämpylöihin tarvitset (tulee 20kpl):

500g Vettä
1180g Vehnäjauhoja
182g Rypsiöljyä
25g Sokeria
20g Suolaa
35g Tuorehiivaa

Laita kaikki ainekset samaan aikaan yleiskoneen kulhoon ja sekoita taikinakoukulla hitaalla nopeudella ensin 10min, lisää nopeutta ja jatka vaivaamista 5min. Taikina tuntuu aika kovalle, tästä tulee kuitenkin ihanan pehmeitä sämpylöitä.



Pilko taikinasta 100g paloja.
Muotoile pitkän mallisiksi suoraan pellille. Laita sen verran lähekkäin että kohotessaan osuvat toisiinsa.
Samasta taikinasta voi valmistaa myös hampurilaissämpylöitä.

Anna kohota esimerkiksi kylmässä uunissa.

Paista 200c 10-12min.

edit. 30.4.20.






Kommentit

Suositut tekstit