Helppoa ja hyvää espanjalainen munakas




Ylijääneet lihapullat tomaattikastikkeessa antoivat kimmokkeen tehdä espanjalaista munakasta. Espanjan matkoilla tätä on tullut syötyä useampaan otteeseen ja joka kerta maistuu yhtä hyvälle. Minusta munakas on parhaimmillaan osana tapas lajitelmaa mutta menee ruokaisena myös sellaisenaan.





Tällä kertaa tein tämän uusista perunoista ja  laitoin perunat kuorineen. Vanhat perunat suosittelen kuorimaan.

Tarvitset isoon munakkaaseen:
700g Perunoita
Oliiviöljyä 
8 kananmunaa
Suolaa

Pilko perunat ohuiksi ja frittaa/paista pannulla kypsäksi n. 15-20min
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Laita suolaa.





Kaada munat perunoiden päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä niin kauan että pinta alkaa hyytyä.
Laita valurautainen pannu uuniin ja kypsennä pinta grillitoiminnolla. 
Toinen tapa on kääntää munakas lautasen avulla toisin päin ja liuttaa munakas takasin pannulla toisen puolen kypsentämiseksi.

Tarjoile kuumana 








Kommentit

Suositut tekstit