Ihanan raikas bulgur salaatti kauden kasviksista



Tähän aikaan vuodesta on ihanaa käydä kaupassa, vihannesosasto pursuaa tuoreita kasviksia. Siellä kulkiessa tulee keräiltyä kaikkea kori täyteen. Tässä salaatissa on paljon eri kasviksia, näitä voi vaihdella sen mukaan mistä tykkää ja mitä tuoreena kaapista löytyy.
Suussa rouskuva raaka kukkakaali ja avomaankurkut ovat minun ihan lempi makuja kesäisin ja tässäkin näitä on käytetty runsaasti.
Salaatin seurana sopii hyvä leipä ja erimerkiksi hummus. Minkä tahansa grilliruoan lisukkeena tämä on myös hyvää, meillä oli kasvisruokapäivä ja söimme paistetun halloumin kanssa.

Tarvitset:

2dl Bulgaria
2dl Vettä
1rkl oliiviöljyä
1/2tl Suolaa

2 Avomaankurkkua
Paprika
1 Varsisellerin varsi
Kukkakaalia muutama kukinto
5 Retiisiä
Sitruuna
Kevätsipuli
Runsaasti lehtipersiljaa
Runsaasti minttua
Kalamata oliiveja

Kiehauta vesi, suola ja öljy, ota kattila pois liedeltä.Kaada bulgurit kattilaan ja jätä kannen alle turpoamaan.

Huudo kasvikset ja pilko pieniksi kuutioiksi.
Laita kulhoon, purista sitruunan mehu sekaan.
Silppua lehtipersilja se tuore minttu.
Sekoita kaikki keskenään ja laita tarjouluastiaan.
Koristele oliiveilla.-

Kommentit

Suositut tekstit