Noodeliwokki kauden kasviksilla






Varhaiskaali kuten kaikki muutkin tuoreet kasvikset ovat hyvää ja terveellistä ruokaa. Kesällä näistä luonnon herkuista saa nauttia meillä pohjoisessakin, wokissa niitä on paljon ja voit korvata ohjeen kasvikset lähes mihin vain mitä kaapistasi sattuu löytymään.  Ihanaksi suussa vielä rouskuvaksi jätetty kasvis on parhaimmillaan tässä ruoassa.

Ruoka on helppo ja nopea tehdä, suolaisuutta voit säädellä soijakastikkeen määrällä. Perheen lapsille ruoka ei ole liian tulista koska chilikastikkeet voi jokainen annostella itse omalle lautaselleen.

Wokki on erinomainen kasvisruoka sellaisenaan tai lisukkeeksi. Meillä tätä syötiin edellisenä päivänä tähteeksi jääneen grillatun lohen kanssa.





Annoksesta tulee noin 4 hengelle, annoskoko toki riippuu siitä onko tämä pääruoka vai lisuke.

Tarvitset:
2-3 Levyä noodeleita
Seesamiöljyä noodeleihin sekä paistamiseen
1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
2-3cm Tuoretta inkivääriä
1 Paprika
1 Pieni kesäkurpitsa
1/2 Varhaiskaalia tai isosta pienempi pala
4-5 Herkkusientä
Soijakastiketta
Tuoretta korianteria, jos et pidä korianterilla voit laittaa lehtipersiljaa tai thaibasilikaa
Pöytään:
Suolapähkinöitä,sweetchilikastiketta ja chirach-kastiketta

Pilko sipulit, murskaa karkeaksi valkosipuli, kuori ja raasta inkivääri.
Pese ja pilko kasvikset valmiiksi.

Keitä vesi kattilassa noodeleita varten, ota pois liedeltä ja laita noodelit veteen turpoamaan. Sekoita hetken kuluttua ettei noodelit jää paksuiksi. Kun nuudelit ovat pehmenneet siivilöi vesi pois ja kaada seesamiöljyä noodeleiden päälle.

Kuumenna öljy wokissa, lisää ensin sipuli ja kuullota, laita hetken kuluttua valkosipuli ja jatka paistamista. Lisää inkivääri.
Laita wokkiin seuraavaksi kaali, kun kaali on hetken aikaa paistunut mahtuu pannulle laittamaan muita kasviksia.
Laita seuraavaksi paprika, sitten kesäkurpitsa ja vikana herkkusienet sekä soijakastiketta. Jos tuntuu ettei kasvikset lähde millään kypsymään laita pannulle noin 1/2-1dl vettä. Tämä haihtuu pois mutta auttaa kypsentämisessä.
Kun kasvikset ovat mielestäsi tarpeeksi kypsiä lisää noodelit ja kuumenna.
Laita päälle korianterin lehdet.
Tarjoa suolapähkinöiden  ja aasialaisten kastikkeiden kanssa.











Kommentit

Suositut tekstit