Raparperi-toscapiirakka







Meidän pienestä puutarhasta sai juuri sen verran satoa että siitä leipoi pienen toskapiirakan.
Pieniä kapeita varsia, juuri sopivia tähän piirakkaan.
Ihanan rapean kuoren alla on pehmeä piiras jossa pieniä kirpakoita raparperin palasia.
Tämä ohje on mukaeltua vanhasta Valion kirjasta.

Tarvitset
Noin 3-4 pientä raparperin vartta putsattuna ja pilkottuna pieniksi paloiksi
2   Munaa
1 1/2 dl Sokeria
2 1/2 dl Venhäjauhoja
1 1/2 dl Leivinjauhetta
1/2 dl Kermaa/maitoa
150 g voita sulatettuna
Korppujauhota/kookoshiutaleita

Kuorrutus:
50g Voita
100g Manteleita
1 dl Sokeria
1/2dl kermaa
1rkl Vehnäjauhoja




Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe.
Lisää lopuksi voi ja kerma kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Vetoisuus 22cm, on hyvä jos vuoan reunat ovat korkeat, toscakuorrute kuohuu jonkin verran.

Paista pohjaa 200˚c 20min




Tee kuorrute:
Kiehauta mantelilastuja lukuunottamatta kuorruteaineet kattilassa.
Lisää mantelilastut.
Levitä puolikypsiksi pohjan päälle ja paista uunissa 230˚c noin 10min tai kunnes kuorrute alkaa tummia kauniin kullan ruskeaksi.
Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta.
Tämä säilyy hyvin huoneenlämmössä 4-5pv.








Kommentit

Suositut tekstit