Riisisuklaaleivokset matchalla maustettuna





Pidän paljon riisisuklaasta, matchasta sekä tuoreista kirsikoista. 
Mietin miten nämä kolme asiaa voisi yhdistää ja näin syntyi ihanan helpot ja monenlaiseen ruokavalioon muokkautuvat pikkumakeat. 
Nopeasti mökin yllätysvieraille kahvipöytään tai makeaksi coctailpalaksi illanistujaisiin, mahdollisuuksia on rajattomasti. Vaarana on ettei mitään ole  jäljellä kun vieraita tulee. Meillä purkillinen riisisuklaata hävisi mystisesti pöydältä päivän aikana. Kukaan ei perheessä myönnä syöneensä vaikka suunpielet ovat vielä suklaassa😉

Luontaisesti gluteenittomia.
Riisisuklaapohjat voi tehdä valmiiksi, mutta täytteitä en suosittele paljon aikaisemmin laittamaan päälle ettei riisimurot sitkisty.

Tässä ohjeessa ei ole kerman määrää määriteltynä, vispailin noin 80g ja jäi aika paljon. Mökkiolosuhteissa valmis kerma voi olla kätevin vaihtoehto tai vaikka kevyesti sokeroitu rahka.
Tein myös ilman matchaa kuten tarkkasilmäiset toki huomaa kuvastakin, tämä onnistuu kun jätät matchan pois ohjeesta ja muuten toimit samoin.

Suklaan voi myös temperoida mutta mielestäni ei tässä kohtaa ole tarvetta ja ohje ei enää olisi ollut niin helppo ja nopea.

Tarvitset:
Matcha-jauhetta
100g suklaata
30g riisimuroja
Vispikermaa
Tuoreita marjoja



Sulata suklaa vesihauteessa, mikrossakin onnistuu kun varot ylikuumentamasta.
Lisää matcha-jauhetta oman makusi mukaan, minä laitoin reilun teelusikallisen.
Maista ennen riisimurojen lisäämistä.




Kaada massa leivinpaperin päälle ja kauli tasaiseksi matoksi. Minä tasaisin reunoja. Älä tee liian ohutta etttei leikatessa murene.
Laita jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi.

 

Leikkaa pieniksi suupalat kokoisiksi neliöiksi.
Jos et tarvitse kaikkea heti, voit säilyttää valmiita paloja purkissa tiiviin kannen alla.

Vispaa kerma ja pursota jokaisen neliön päälle pieni nokare kermaa. Asettele marjat päälle.


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit