Super pehmeät hampurilais sämpylät (vegaani)








Pehmeä itsetehty sämpylä on ehdottomasti parhaan makuinen, eikä mikään super vaativa leipoa.
Ei enää kaupan suojakaasulle maistuvaa monta kuukautta säilyvää einespullaa.
https://youtu.be/TRcNaRox_5g

Tähän käytin uuden juurenalun ylijäämän, lisäksi tässä on hiivaa koska juuressa ei toistaiseksi ole tarpeeksi voimaa nostattaa yksistään sämpylöitä.  Ohje toimii myös ilman juurta mutta ehdottaisin hiivamäärän lisäämistä noin10g.

Ohjeesta tulee 22 isoa sämpylää. Nämä voi pakastaa ja ottaa tarvittavan määrän aina kerrallaa.

Taikinaan tarvitset:

510g vettä
1183g vehnäjauhoja
350g taikinajuurta
182g rypsiöljyä
25g sokeria
20g suolaa
36g hiivaa
Halutessasi seesaminsiemeniä

Punnitse kaikki aineet yleiskoneen kulhoon.
Vaivaa taikinakoukulla ensin 10min hitaalla teholla ja lisää sitten nopeutta. Jatka vaivaamista vielä noin 5 min.
Taikina on valmista kun se on pehmeää, venyvää mutta ei kovin tarttuvaa.



Paloittele 100g paloiksi ja pyöritä palloiksi. Dippaa halutessasi taikinapallot ennen pellille laittoa seesaminsiemenissä.




Kohota hyvin, tähän menee aikaa noin tunti. Tarkkaa aikaa on vaikeaa arvioida koska taikinan sekä huoneen lämpötila vaikuttaa kohotusaikaan.

Paista 190-200˚c noin 15min tai kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.









Kommentit

Suositut tekstit