Leipätikkuja ja ihanaa italialaista kanaa





Sekoittelin aamulla autolyysi leipää varten taikinan huoneenlämpöön lepäämään, taikinakoneeni on vieläkin huollossa. Ihan varmaa ei vielä siinä vaiheessa ollut mitä iltapäivällä uunista ulos tulee.

Päivällä selailin erilaisia ohjeita ja reseptitaivaan limoncello-kana osui kohdalle. Kaapista löytyy muutama vuosi sitten Rooman matkalta ostettu pullo kyseistä alkoholijuomaa ja tietysti tätä täytyi kokeilla. Ohjeessa paistoaika on mielestäni liian pitkä, ensi kerralla vähennä sitä 15min, kana toivottavasti jää silloin mehukkammaksi. Muuten maku oli kohdillaan ja kaikki meillä tykkäsivät.




Leipätikut eivät ole sellaisia ohuita ja rapeita kuten grissinit vaan enemmänkin leipämäisiä, paksumpia. Hapanjuurella leipoessa hapokas maku tulee hyvin esiin. Näitä leipiä ei tarvitse vaivata ollenkaan, pitkä lepo rakentaa sitkon taikinaa.

Lisäksi tarjosin tuorepastaa ja salaattia punaisella balsamicolla. Kaapista löytyi puolikas cantaloupe melooni, yksi avomaan kurkku sekä saalaatin lehtiä. Loraus oliiviöljyä joukkoon, muuta ei tarvita!

Leipätikkuihin tarvitset:

150g Vehnäjuurta joka on käyttövalmista
10g Suolaa
300g Vettä
500g Vehnäjauhoja
Seesaminsiemeniä/ Juustoa

Sekoita ensin juuri,vesi ja suola
Lisää jauhot. Älä vaivaa vaan sekoita aineet sekaisin.
Jätä taikina huoneenlämpöön lepäämään suojattuna noin 10-12h

Kumoa taikina pöydälle, taputtele käsin litteäksi  suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Laita levylle siemeniä ja taita toinen puolista keskelle. Laita lisää siemeniä ja taita toinenkin puoli keskelle.
Taputtele litteämmäksi. 
Jaa raapalla suikaleita ja kieritä spiraaleja pellille.
Anna kohota noin 30min.

Paista 200c noin 9-11min. Jos haluat rapeampia lisää paistoaikaa.



Kommentit

  1. Moi! Muistatko montako tikkua tuosta määrästä taikinaa suunnilleen tuli?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit