Kasvispäivän helppo juustomasala ja linssimuhennos

             


Onkin vierähtänyt aikaa viimeisestä julkaisustani,mutta täällä ollaan jälleen.
Meidän perheen kestosuosikkiruokia on Linssimuhennos ja "Tikka Masala". Tämä on oikeasti maukasta kasvisruokaa jossa käytän leipäjuustoa ja cashew-pähkinöitä.
Linssit ovat kasviksia paljon syövässä perheessä todella hyvä proteiinin ja raudan lähde.
Meillä kotona arki on hektistä ja aina ei kaikkea jaksa alusta asti valmistaa, tähän käytän Santa Marian valmista maustesekoitusta. Lisukkeeksi basmatiriisiä ja terveellinen ruoka on valmiina.
Ensiksi kannattaa laittaa riisi niin ei tarvitse sitten odotella sen valmistumista.

LINSSIMUHENNOS

Tällä kertaa käytin valmiiksi keitettyjä gogreenin linsseja koska kaapissa ei ollut punaisia linssejä. Jos haluat niin voit keittää omat linssit näin: keitä 3dl punaisia linssejä kurkumalla maustetussa runsaassa vedessä noin 10min. siivilöi keitinvesi pois.

1 Iso sipuli silputtuna
4 Valkosipulinkynttä murskattuna
5cm pätkä Inkivääriä raastettuna
1rkl Juustokuminaa
1rkl Kurkumaa
2rkl Garam masala mausteseosta
1 prk  Linssejä tai 3dl kuivattuja keitettynä
1 prk Papuja tomaattikastikkeessa
1prk Cremefrascea
suolaa jos tarvetta
 

Kuullota sipuleita pannulla, lisää inkivääri ja mausteet.
Lisää muut aineet ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes riisi ja Tikka Masala ovat valmiita


JUUSTOMASALA

1rkl Öljyä tai Voita 
1ps Santamaria Tikka Masala maustetta
1dl Vettä
1prk Cremefracea
1/2 Kiekko leipäjuustoa
100g Cashew pähkinöitä

Kuumenna rasva kattilassa, lisää mausteseos ja vesi. Keittele hetki.
Lisää Cremefrace ja anna porista hiljalleen kunnes riisi on kypsää.
Lisää paloiteltu juusto ja cashewpähkinät, anna kiehua kevyesti niin kauan että juusto on lämmintä. Laita juusto ja pähkinät vasta hetki ennen tarjoulua ettei juusto sula liikaa.

Nauti Naanleivän. Resepteistäni löytyy ohje:
https://bakeranu.blogspot.com/2018/06/naanleipaa-rakkaudesta-intialaiseen.html

Kommentit

Suositut tekstit