Keväinen parsapiirakka





Kun silmääni kaupassa osui vihreät tankoparsat en voinut vastustaa kiusausta tehdä parsapiirakkaa.
Tämä piirakka oli menestys ja maistui myös vannoutuneille lihansyöjille.
Ohje on todella helppo ja nopea. Käytän pohjana Lidl:n valmista puffy pastrya josta saa vaivatta pohjataikinan jonka esipaistan uunissa että siitä tulee rapeampi ja kypsyy varmasti pohjasta.

1 Puffy pastry rulla  eli ohueksi kaulattu voitaikina

1 1/2 punttia tuoretta tankoparsaa
2 dl kermaa tai maitoa
4 kananmunaa
pippuria
suolaa




Levitä voitaikina levy vuokaan tai muuhun astiaan niin että reunat jäävät koholle. Laita alumiinifoliota tukemaan reunoja ettei ne uunissa laskeudu. Tee haarukalla reikiä pohjaan. 
Paista pohjaa 200 asteessa noin 10min.

Valmistele sillä aikaa parsat ja munamaito.

Huuhtele tankoparsat ja katkaise puumainen kova osa pois.
Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään.

Levitä esikypsennetyn pohjan päälle parsat ja kaada munamaitoa reunoihin asti mutta se ei tule ylitse.




Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin värinen ja munamaito on hyytynyt.
Leikkaa jäähtyneenä annospaloiksi.


Kommentit

Suositut tekstit