RAIKAS RAPARPERITIRAMISU







Ihanaa kun aurinko selvästi alkaa lämmittämään ja päivät pitenevät. 

Pieni inventaario keittiön kaappeihin sai kokeilemaan uutta.

Pakkasen perältä löytyi vielä muistoja viime kesältä, pussillinen raparperia ja kuiva-aine kaapista "sormi-keksejä" eli italialaisittain savoyerinkeksejä.   Näistä syntyi idea leipoa Tiramisu johon raikkautta tuo itse tehty raparperihillo.





Aloitetaan hillosta:
n.400g raparperia
0,25dl vettä
250g hillosokeria

Laita raparperit ja vesi kattilaan, lisää sokeri päälle ja keitä valmiiksi noin. 15min tai kunnes raparperit ovat pehmentyneet. Laita lasipurkkiin jäähtymään.



Tiramisu:
3dl vispikermaa
250g mascarponea
1dl vahvaa kahvia
(tujaus dissarono mantelilikööriä)
raparperihilloa
n.12 savoiardikeksiä
tummaa kaakaojauhetta

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää notkistettu mascarpone kermaan.




Lado vuoan pohjalle keksit. Kostuta pullasudilla niin saat tasaisen kostean kakun ja märkiä keksejä ei tarvitse siirrellä.


Laita päälle kevyt kerros raparperihilloa ja puolet mascarpone-vaahdosta.
Tee toinen samanlainen kerros.





Tasoita kerros ja siivilöi päälle runsaasti kaakaojauhoa.
Tee halutessasi päälle ristikko esimerkiksi veitsellä kevyesti painamalla.
Anna vetäytyä kaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään.









Kommentit

Suositut tekstit