Maukas Borssikeitto (vegaani)
Kaupassa näin vihannesosastolla eilen kesän ensimmäisiä varhaiskaaleja. Samalla hetkellä suuhuni tuli makumuisto tästä ihanasta miedosti happaman punajuurikeiton mausta. Tuumasta toimeen ja keitto tulille.
Puhtaasti kasvispohjainen Borssikeittoa on meidän perheen ykkös vaihtoehto. Tämä on niin hyvää...kun lähisuku kuulee mitä olen tekemässä, ei keittoa jää seuraiiavalle päivälle.
Unohdin ostaa kaupasta smetanaa, kaapista löytyi 10% turkkilaista jogurttia ja mielestäni tämäkin sopi hyvin keittoon, on kevyempääkin. Vegaanille keittoa voi hyvin tarjota, ohjeesta ei löydy muuta eläinperäistä.
Ruisleipään ohje löytyy blogistani:
https://bakeranu.blogspot.com/2018/06/ruisreikaleivat-ilman-hiivaa.html#more
Tarvitset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
N.300g punajuurta
N.500g varhaiskaalia (vanhempikin käy)
1 porkkana
Tilkka öljyä
Pieni oksa tuoretta timjamia
Pieni oksa tuoretta rosmariinia
1,5 tl suolaa
Muutama laakerin lehti
5-6 kokonaista mustapippuria
1rkl omenaviinietikkaa (muutkin käy)
Vettä
Tarjoiluun:
Smetanaa/maustamatonta jogurttia
Ruisleipää
Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, valkosipuli karkeasti silpuksi.
Punajuuri,porkkana ja kaali pieneksi suikaleeksi.
Kuullota kasviksia hetki pannulla tilkassa öljy, laita pataan.
Lisää muut aineet sekä vettä niin että kaikki kasvikset peittyvät.
Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta 1,5h.
Lisäsin vettä vielä lopuksi niin että näyttää keitolta ja kuumensi vielä kiehuvaksi.
Tarjoile smetanan ja ruisleivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti