Pinaattia ja juustoa intialaisittain eli Panek paneer



Panek paneer on helppo ja nopea intialainen kasvisruoka, valmistuminen sujuu riisin kiehuessa. Tänään päivä taas venyi ja ruokaa piti saada kohtuullisessa ajassa pöytään nälkäiselle perheelle, tämä on ohje joka onnistuu noin puolessa tunnissa.

Leivoin pari päivää sitten naanleipää ja yli jääneet laitoin pakkaseen.
Nopea sulatus onnistuu leivänpaahtimessa, kannattaa kuitenkin olla tarkkana ajan kanssa ettei leivät tule rapeiksi. Sipaisu voita päälle ja valmista tuli. Takuulla parempaa kuin kaupan vakuumipakattu.
Ohje naanleipää löytyy tästä:

Tarvitse:
Nokare voita tai öljyä
1 Iso sipuli pieneksi pilkottuna
2 Valkosipulin kynttä karkeasti pilkottuna
3tl Garam masalaa
2tl Juustokuminaa eli jeeraa
2tl Raastettua tuoretta inkivääriä
2-3 dl Vettä
250g Tuoretta pinaattia
1/2 prk tomaattimurskaa
150g Creme frace
150-200g Leipäjuustoa, paneer juustoa tms. paloiteltuna
(Suolaa)

Kuullota  voissa pannulla valkosipuli ja sipuli
Lisää mausteet ja inkivääri, paista hetki



Lisää parissa osassa pinaatti sekä tomaattimurska sekä tarvittaessa vettä
Hauduta vähintään 10min
Sekoita joukkoon lopuksi vielä ranskankerma sekä pilkotut juustot.
Kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. 

Tarjoa basmatiriisin ja naanleivän kanssa.










Kommentit

Suositut tekstit